Studijní materiály
EXTRA Kontakt

Apple od počátků do současnosti

Martin Hejpetr | 17.09.2022 | 2 min čtení

APPLE

Celosvětová korporace Apple Inc. vytváří software, mobilní zařízení jako iPod, iPhone a iPad, stolní počítače a notebooky s označením MacBooky. Apple nabízí své zboží k prodeji ve všech zemích. Společnost Apple Inc. byla dříve známá jako Apple Computer Inc., ale po vydání prvního iPhonu si změnila název.

start

HISTORIE

V roce 1976 založili Steve Jobs a Steve Wozniak společnost Apple. Než založili firmu, prodávali „modré krabičky“, na kterých byla telefonní tlačítka. Umožňovaly lidem telefonovat z telefonních automatů zdarma, aniž by museli platit poplatky. Dosahovali toho tím, že se vydávali za telefonní operátory. Počítač Apple I je prvním produktem této značky, prodávat se začal roku 1976. V roce 1977 vytvořili svůj druhý počítač, známý jako Apple II. Ve srovnání s Apple I měl Apple II obrovský úspěch.

start

iOS

Společnost Apple Inc. vyvinula mobilní operační systém známý jako iOS. Přezdívka iOS se používá teprve od čtvrté verze systému, která byla nejprve určena pouze pro iPhone, ale postupně se stala přístupnou i pro další mobilní zařízení společnosti, jako je iPod Touch, iPad a Apple TV. Oficiální název do té doby byl iPhone OS.

start

ZAMĚSTNANCI

Společnost Apple Computer zaměstnává od svého založení v roce 1977 přibližně 95 000 zaměstnanců po celém světě. Většinu zaměstnanců má Apple pochopitelně ve Spojených státech.

start